Cast & crew

Cast La Lawaai
Foto Peter Boer

Idee, research, tekst: Elsbeth Vernout

Regie, tekst en samenstelling: Selma Susanna

Zang en spel: Elsbeth Vernout, Ubit Iskandar, Vera Kaye, Charles Halders

Muziek: Guus Paat (gitaar), Rick Pullens (piano).

Composities: Ernst en Luna Jansz

Lichtontwerp: Rob Goudsmit

Techniek: Natasja Giebels (licht) en Daniil Aleksin (geluid)

Maskers en poppen: Shelly Lapré en Vera Kaye

Onderzoek, advies en nagesprek: Peter Keppy

Productie: Stichting Castel Bianco/ Gijske Muijser

PR & management: Martijn Los

Grafische vormgeving: Arjen IJff

Fotografie: Peter Boer

Videotrailer: Wessel Sambros

Met dank aan: NORMA Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VWS/CEWIN

“Prachtige voorstelling met vele facetten over ons koloniale verleden”

Frits Lambrechts

Elsbeth Vernout

Nederlands-Indië vormt een van de inspiratiebronnen voor het werk van theatermaakster, verhalenverteller en schrijfster Elsbeth Vernout. Ze nam het initiatief voor La Lawaai en schreef, samen met regisseur Selma Susanna, de teksten. Met haar collectief Riboet Verhalenkunst maakt ze podiumprogramma’s voor musea op basis van persoonlijke verhalen: Cafés Riboet. Daarnaast is ze huisdichter van De Slimste Mens, coach en oprichter van de culturele stichting Castel Bianco.

Selma Susanna is artistiek leider en directeur van Studio Selma Susanna. Selma heeft ruim vijfenveertig jaar werkervaring als theatermaker, docent en regisseur. Uit haar ‘stal’ komen onder meer cabaretière Sanne Wallis de Vries, cabaretière en schrijfster Janneke de Bijl (winnares Cameretten 2017), comedian Jasper van der Veen (winnaar Leids Cabaret Festival 2019) en Lotte Velvet (winnares Amsterdams Kleinkunst Festival 2020). Hoewel het opleiden van nieuw kleinkunsttalent haar eerste prioriteit heeft, regisseert ze ook vele kleinkunstenaars en muziektheatergezelschappen. Met Elsbeth Vernout werkt ze al vele jaren samen en dit leidde tot voorstellingen als ‘Gegijzeld’, ‘Deze en Genen’, ‘Het Scheve Huis’ en ‘Frits, laten we lastig zijn’.

Vera Kaye

Vera Kaye is een ervaren allround actrice, zangeres en poppenspeler opgeleid door o.a. Ulrike Quade. Ze doet daarnaast aan steltlopen, vuurspuwen en gondelvaren. Als poppenspeler werkt ze onder andere voor Dropje, een NTR-televisieprogramma voor jonge kinderen. Ook werkt ze als theatercoach en yoga lerares. Vera Kaye heeft een bijzonder talent voor het ontwerpen en maken van poppen, decorstukken en kostuums.

Charles Halders

Charles Halders werkt als zanger, acteur en performer. Hij is solist in een Russisch koor en is daarnaast eigenaar van het kleinschalige en onafhankelijke Thopss Theater in Amsterdam. Hij geeft (podium)kunstenaars financieel advies en ondersteuning bij Force Finance. Als theatermaker maakt hij deel uit van Makerscollectief MC020 in Amsterdam, waarin podiumkunstenaars hun krachten bundelen en elkaars voorstellingen ondersteunen.

Ubit Iskandar

Ubit Iskandar is choreografe en artistiek leider van Look Now Dance Company en dansdocent bij Dance District. Zij bracht haar jeugd door in Leiden, Maleisië en Engeland. Ubit heeft in verschillende producties gedanst en diverse dansproducties opgezet. Zo maakte ze de choreografie The Golden Fruit, een onderzoek naar de invloed van Indonesische dans op het westerse klassieke ballet, die te zien was in Nederland en Indonesië.

Rick Pullens is theatermaker, performer en pianist. In 2017 studeerde hij af aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Piano en zang spelen een prominente rol in zijn voorstellingen, die te typeren zijn als muzikale, verhalende kleinkunst. In opdracht schrijft hij ook theater- en liedteksten voor anderen. Momenteel werkt hij aan een nieuwe solovoorstelling en is hij redacteur bij dagblad Trouw.

Guus Paat is een veelzijdig gitarist met als specialiteiten Indonesische en Indische gitaarmuziek (dobro, lap steel en ukelele). Hij behoort sinds 2010 tot de vaste formatie van Ernst Jansz. Hij speelt in verschillende bands, waaronder krontjong ensembles als het Indisch Muzikanten Collectief en Abadi Krontjong Ensemble. Ook speelt hij in de band bij cabaretier Ricky Risolles (gitaar, lap steel en zang) in verschillende theatertournees sinds 2018.